آکادمی ملی علوم اوکراین (NASU)(National Academy of Sciences of Ukraine) در 27 نوامبر سال 1918 میلادی تأسیس شد که در آن زمان نام آکادمی علوم اوکراین را به خود اختصاص داد. این آکادمی در سال 1921 به آکادمی علوم سراسری اوکراین تغییر نام یافت و همچنین از سال 1936 تا 1991 این آکادمی به نام آکادمی علوم اوکراین اتحادیه شوروی نام گرفت اما پس از فروپاشی شوروی بار دیگر به آکادمی علوم اوکراین تغییر نام یافت و برای آخرین بار این آکادمی در سال 1994 به آکادمی ملی علوم اوکراین تغییر نام پیدا کرد. این آکادمی یکی از قدیمیترین آکادمیها در میان آکادمیهای علوم شوروی سابق است.
آکادمی ملی علوم اوکراین، یک سازمان علمی دولتی است که در ترکیب آن اعضای حقیقی، اعضای کریسپاندینت و اعضای خارجی وارد میشوند.
این آکادمی در ابتدا از 3 بخش علمی (تاریخ و فلسفه، ریاضیات و فیزیک، علوم اجتماعی) که شامل 3 انستیتو، 15 کمیسیون علمی و کتابخانه ملی تشکیلشده بود که بهمرورزمان تعداد آنها افزایشیافته و اکنون این آکادمی دارای 14 بخش علمی متشکل از 170 انستیتو و دیگر موسسههای علمی دیگر است که بیش از 15000 نفر پرسنل در این مراکز مشغول به کار هستند. آکادمی ملی علوم اوکراین دارای 6 مرکز علمی منطقهای در سرتاسر اوکراین است که تمامی این مراکز زیر نظر وزارت آموزش و علوم اوکراین میباشند.
این آکادمی تلاش فراوانی برای گسترش روابط علمی بینالملل خود و همچنین جامعه علمی جهانی بکار میبرد. مؤسسات آکادمی ملی علوم اوکراین، شرکت فعالی برای انجام فعالیتهای تحقیقاتی مشترک با دیگر سازمانهای تحقیقاتی خارجی دارند. توسط این آکادمی قراردادهای خارجی با بیش از 50 کشور دنیا بستهشده است که میان میتوان به همکاری با آکادمیهای علوم اتریش، آمریکا، چین و هند اشاره نمود.
آکادمی ملی علوم اوکراین همچنین قرارداد همکاری با مرکز ملی علوم تحقیقاتی فرانسه (CRNS)، انستیتوی بینالمللی سیستم آنالیز کاربردی اتریش (IISA)، مجمع تحقیقاتی آلمان (DFG) و بسیاری دیگر از آکادمیهای علوم حوزه دریای سیاه دارد.
اکنون نیز عملکرد اقتصاد خارجی آکادمی ملی علوم اوکراین در حال گسترش میباشد و محققان مؤسسات این آکادمی سفارشات تحقیقاتی مختلفی از سازمانها و شرکتهای خارجی گرفته و به انجام میرسانند که میتوان به انستیتوی جوش برق پاتون، انستیتوی فیزیک مواد نیمه هادی لاشکاروا، انستیتوی گاز، انستیتوی فرانسویچا، انستیتوی مواد فوق سخت نقش به سزایی دارد و با کشورهایی نظیر ژاپن، فرانسه، آمریکا، هلند، چین، مصر، ایران و ترکیه همکاری دارند. آکادمی ملی علوم اوکراین دارای دو کتابخانه بزرگ در سطح اوکراین است که یکی از آنها در شهر کی یف و دیگری در لووف واقع شده است. کتابخانه واقع در کی یف با نام ورنادسکاوا است که با 16 میلیون انتشارات جزء ده کتابخانه بزرگ دنیا میباشد (شایان ذکر است که در این کتابخانه غرفه ایران نیز وجود دارد). دیگر کتابخانه نیز کتابخانه استپانیک لووف است.
دانشمندان آکادمی ملی علوم اوکراین موفقیتهای بسیاری در زمینه علوم پایه و علوم کاربردی در سطح جهانی داشتهاند و در حساب آنها بیش از 90 درصد اکتشافات اوکراین به چشم میآید که این اکتشافات کاربرد وسیعی در صنعت و کشاورزی داشته و البته باعث پیشرفت فرهنگی نیز شده است.
ازجمله استفادههایی که از آکادمی ملی علوم اوکراین میشود میتوان به واکنش هستهای تبدیل هسته لیتیم به هسته هلیم ‚ ساخت دستگاه سرعت دهنده ذرات باردار و کشف آب سخت اشاره کرد.
این آکادمی در سالهای جنگ جهانی دوم به صنایع دفاع روی آورده و ازجمله کارهای آنها سیستمهای بمبافکن هوایی و فنآوری جوش بدنه تانک بوده است. در این دوران دانشمندان زیستشناس و همچنین طبیبان سهمی از موفقیتها را به خود اختصاص دادهاند و روشهای درمانی و داروهای جدیدی را به ثبت رساندهاند.
رشتههای تحصیلی در آکادمی ملی علوم اوکراین:
رشتههای تحصیلی در مقطع کارشناسی آکادمی ملی علوم اوکراین و کارشناسی ارشد آکادمی ملی علوم اوکراین به شرح زیر میباشد:
رشته فلسفه آکادمی ملی علوم اوکراین
رشته فرهنگ شناسی آکادمی ملی علوم اوکراین
رشته تاریخ آکادمی ملی علوم اوکراین
رشته روزنامهنگاری آکادمی ملی علوم اوکراین
رشته علوم سیاسی آکادمی ملی علوم اوکراین
رشته زبانشناسی آکادمی ملی علوم اوکراین
رشته مترجمی آکادمی ملی علوم اوکراین
دیدگاه شما چیست؟